За рік було три-чотири випадки кнопкодавства у Раді - Разумков

За рік було три-чотири випадки кнопкодавства у Раді - Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підтримує позбавлення депутатів мандату за неособисте голосування й обіцяє, що відповідний законопроєкт буде доопрацьовано.

Про це Разумков заявив 30 липня на брифінгу під час поїздки на Харківщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Особисто я вважаю це правильним (позбавлення мандату - ред.). На жаль, Конституційний суд – я ні в якому разі не хочу на них тиснути і щоб це було так сприйнято – визнав пропозицію про те, щоб депутат втрачав мандат, якщо він не ходить на роботу чи кнопкодавить, неконституційною. Я думаю, що ми доопрацюємо ці законопроєкти і ще внесемо в якості трохи змінених законодавчих ініціатив», - сказав Разумков.

Водночас голова ВР, відповідаючи на запитання журналістів про депутатів-прогульників, вважає роботу парламенту ефективною.

«Я не хочу, щоб ви потім казали, що я знову вказую на попередників, але давайте подивимося, скільки людей в цю середу було і скільки було два роки тому. Я думаю, це буде достатньо ефективним показником відповідальності народних депутатів», - сказав Разумков.

Читайте також: Промисловці позитивно сприйняли створення профільного міністерства - Разумков

Він нагадав, що норма про кримінальну відповідальність за кнопкодавство прийнята та діє.

Читайте також: “Слуги народу” не підтримали кожен другий закон - ЧЕСНО

«За рік було, здається, 3 чи 4 випадки кнопкодавства, усі – до того, як було прийнято закон. Знову ж таки, якщо порівнювати, я думаю, що ситуація покращилася. Позитивні зрушення ви можете побачити. На жаль, не всі депутати займають таку конструктивну позицію, але, я думаю, що виборці зададуть їм ці питання, коли вони наступного разу прийдуть до них з пропозицією обратися», - зазначив голова ВР.

Читайте також: Рада не отримувала законодавчих ініціатив щодо виборів на Донбасі - Разумков

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 29 серпня 2019 року вніс до ВР законопроєкт № 1027 «Про внесення змін до статті 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України)». 3 вересня парламент направив його на висновок до Конституційного суду. Наприкінці грудня КС визнав цей документ таким, що не відповідає положенням Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-