Іранська делегація прибуде в Україну 29 липня на переговори про компенсації — Кулеба

Іранська делегація прибуде в Україну 29 липня на переговори про компенсації — Кулеба

Укрінформ
Іранська делегація 29-30 липня прибуде в Україну на перемовини щодо компенсацій у зв’язку зі збиттям літака МАУ у січні цього року біля Тегерану.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з главою МЗС Польщі Яцеком Чапутовичем у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми запросили іранську делегацію в Київ, цінуємо, що вони прийняли запрошення. Вони приїздять 29-30 липня, післязавтра”, - сказав Кулеба.

Водночас міністр підкреслив, що конкретна сума компенсацій стане зрозумілою за результатами переговорів.

Читайте також: Єнін - про авіакатастрофу в Ірані: Стенограма "чорних скриньок" підтвердила незаконне втручання

Як повідомлялося, 8 січня 2020 року після зльоту з аеропорту Тегерана ракетою було збито літак Boeing-737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. На борту перебували 176 осіб: 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Також серед загиблих - громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великої Британії.

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-