Депутати ОПЗЖ пропустили половину голосувань Ради у липні – КВУ

Депутати ОПЗЖ пропустили половину голосувань Ради у липні – КВУ

Укрінформ
Народні депутати від фракції "Опозиційна платформа – за життя" стали антилідерами за участю в голосуваннях Верховної Ради у липні.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

"Комітет виборців проаналізував участь депутатів парламентських фракцій і груп в голосуваннях Верховної Ради в липні 2020 року. Антилідерами за участю в голосуваннях стали депутати «Опозиційної платформи - За життя». За місяць депутати ОПЗЖ взяли участь лише в 53% голосувань. Тобто, пропустили кожне друге голосування Ради", - йдеться у повідомленні.

Серед депутатів ОПЗЖ, які майже не голосували в липні: Сергій Ларін (проголосував двічі, взяв участь 0,32% голосувань), Тарас Козак (0,32%), Вадим Рабінович (1%), Вадим Столар (1%), Юрій Бойко (3%), Сергій Льовочкін (4%), Юлія Льовочкіна (5%), Олександр Фельдман (8%), Ігор Абрамович (9%). Загалом дев’ять народних депутатів ОПЗЖ пропустили 90% голосувань Ради за місяць.

Читайте також: Депутата ОПЗЖ Волошина під Радою облили зеленкою

Як зазначають у КВУ, також низькі показники участі в голосуваннях Ради у депутатів групи "За майбутнє". У середньому один депутат цієї політсили взяв участь в 61% голосувань.

Депутати ВО "Батьківщина" в середньому взяли участь в 71% голосувань, депутати «Голосу» – 72%.

Вищі результати в депутатів "Європейської солідарності" - 74% та групи «Довіра» - 75%.

"Депутати «Слуги Народу» взяли участь у 85% голосувань Ради. Однак окремі депутати монобільшості все ж пропустили значну кількість голосувань. Зокрема, Олександр Дубінський взяв участь лише в 5% голосувань, Ігор Фріс – 11%, Анастасія Ляшенко – 29%, Сергій Нагорняк – 30%, Ольга Василевська-Смаглюк – 32%", - повідомляють у Комітеті виборців.

Як і в червні, у липні лише один народний депутат взяв участь в 100% голосувань Ради – Олександр Бакумов (фракція "Слуга народу").

У КВУ зазначають, що всього в липні відбулося 634 голосування, що є найвищим показником в останні місяці. Серед іншого в липні народні депутати прийняли зміни до Виборчого кодексу, призначили чергові місцеві вибори, обрали нового голову Національного банку та змінили кількість районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-