Зеленський переривав переговори з президенткою Швейцарії через події в Луцьку

Зеленський переривав переговори з президенткою Швейцарії через події в Луцьку

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запевняє, що у Луцьку для звільнення заручників працюють професіонали, ситуація в нього на контролі.

Про це він сказав під час спільної з президенткою Швейцарії Симонеттою Соммаругою пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми тримаємо ситуацію повністю на контролі, я знаю в принципі зараз усі деталі, навіть через це ми робили достатньо велику паузу, коли розмовляли з мадам президентом, мені треба було спілкуватися з нашими людьми, які знаходяться в Луцьку, із нашими спеціалістами", - зазначив Зеленський.

Президент поінформував, що в Луцьку працюють зараз представники СБУ, МВС, у тому числі міністр, є представники Офісу Президента.

Читайте також: Зеленський тримає ситуацію із захопленням заручників у Луцьку під особистим контролем

За його словами, працюють професіонали, які роблять усе, щоб звільнити заручників.

"Я глибоко розумію, що відбувається. На жаль, так як зараз іде спілкування з людиною, яка захопила українських громадян, не можу детальніше про це говорити", - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці на Театральній площі Луцька був захоплений рейсовий автобус із пасажирами. В області введено оперативний план "Заручник", відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (Захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Читайте також: "Луцький терорист" висунув свої вимоги

За даними СБУ, чоловік утримує в заручниках приблизно 10 осіб.

В області введено оперативний план "Заручник", відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков терміново вилетів у Луцьк для особистої координації дій правоохоронців.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-