Реформа децентралізації близька до завершення — Разумков

Реформа децентралізації близька до завершення — Разумков

Укрінформ
Реформа децентралізації наближається до свого завершення.

Про це в ефірі ток-шоу “Право на владу” сказав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ще багато питань, які треба прийняти для того, щоб відбулися вибори і вони пройшли дійсно демократично, так, щоб вони дійсно відображали волю українського народу... Сьогодні був проголосований і виборчий кодекс, були виділені кошти на проведення місцевих виборів, є питання зміни меж районів. Я думаю, що найближчим часом це питання також буде підійматися у Верховній Раді, але все це продовження децентралізації. З якимись позиціями колеги погоджуються, проти якихось будуть виступати, але в цілому реформа децентралізації наближається до свого завершення”, - сказав Разумков.

Читайте також: Децентралізація: зміни до Бюджетного кодексу пройшли перше читання

За його словами, влада на місцях має змінитися суттєво, оскільки рішенням ВР змінами до виборчого кодексу пропорційна система знижена з 90 тисяч виборців до 10.

“Після такої цифри починаються так звані партійні списки і це сильно вплине на результат виборів”, - сказав Разумков.

Читайте також: Шмигаль назвав основні завдання реформи децентралізації до 2023 року

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 16 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства" (№3485). Він вносить зміни до чотирьох книг Виборчого кодексу.

Також вдосконалено окремі положення чинних законів "Про Центральну виборчу комісію", "Про Державний реєстр виборців", Кримінального кодексу України та інші закони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-