Кандидатуру на голову Нацбанку Рада може розглянути вже завтра

Кандидатуру на голову Нацбанку Рада може розглянути вже завтра

Укрінформ
Верховна Рада може під час пленарного засідання у четвер, 16 липня, розглянути кандидатуру на посаду голови Національного банку України.

Таку думку висловив заступник голови депутатської фракції політичної партії "Голос" Ярослав Железняк на своїй сторінці у Facebook.

"Є обгрунтовані думки, що завтра буде зранку розглядатися кандидатура нового голови НБУ... спочатку на нашому Комітеті (з питань фінансів, податкової та митної політики, - ред.) і потім, об 11:00, в залі ВРУ. Звичайно, без представлення фракціям. Ось такий турборежим", - зазначив Железняк.

Читайте також: Зеленський обговорив із МВФ призначення глави Нацбанку

Як повідомляв Укрінформ, голова Нацбанку України Яків Смолій 1 липня подав Президентові заяву про звільнення через «систематичний політичний тиск».

2 липня Президент вніс до Верховної Ради подання на звільнення Смолія з посади голови НБУ. Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проєкт відповідної постанови.

3 липня Верховна Рада звільнила Смолія з посади.

Як зауважив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу"), призначити нового очільника НБУ парламент повинен щонайпізніше 17 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-