Вибори 25 жовтня: депутат дав роз’яснення щодо поділу районів

Вибори 25 жовтня: депутат дав роз’яснення щодо поділу районів

Ексклюзив
Укрінформ
Місцеві вибори, призначені на 25 жовтня, відбудуться до всіх рівнів місцевого самоврядування в Україні включно з районними радами.

Про це в коментарі Укрінформу уточнив перший заступника голови Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Роман Лозинський (фракція "Голос").

"Вибори будуть проведені 25 жовтня до усіх місцевих рад, якими є усі сільські, селищні, міські, районні, обласні ради, а також відбудуться вибори сільських, селищних і міських голів. Це абсолютно всі рівні місцевого самоврядування", - підкреслив він.

Далі, за його словами, "ми рухаємось у залежності від того, - перші це вибори чи чергові".

Читайте також: Рада зняла з порядку денного проєкт постанови про скорочення кількості районів

"Якщо будуть затверджені нові райони, то відбудуться перші вибори, а у разі, якщо залишиться як є, то будуть чергові. Те саме, і щодо громад: вже утворені, добровільно об'єднані громади, які не змінили своїх меж і центрів, матимуть чергові вибори, а новоутворені сільські, селищні та міські громади - перші", - пояснив Лозинський.

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову № 3809, за якою призначила чергові місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.

Згідно з ухваленим документом, 25 жовтня відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

Читайте також: ЦВК просить Раду врегулювати законодавство щодо місцевих виборів

Водночас передбачено, що не проводяться вибори депутатів парламенту Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АРК, Севастополя, в окремих районах міст, селах і селищах Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-