МЗС поінформує міжнародних партнерів про убивство українського медика на Донбасі – Кулеба

МЗС поінформує міжнародних партнерів про убивство українського медика на Донбасі – Кулеба

Укрінформ
Міністерство закордонних справ сьогодні, 14 липня, поінформує міжнародних партнерів і ОБСЄ про убивство російськими найманцями українського медика на Донбасі, яке має ознаки воєнного злочину.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Почну з трагічної звістки – убивство українського медика, який надавав допомогу пораненому і який мав усі ознаки належності до медиків. Хочу заявити, що з юридичної точки зору це вбивство має ознаки воєнного злочину, а з моральної точки зору йдеться ні про що інше, як акт варварства", - сказав Кулеба.

Він додав, що Міністерство закордонних справ уже сьогодні поінформує міжнародних партнерів про те, як грубо вчергове порушуються норми міжнародного гуманітарного права.

"Зокрема, сьогодні я проводитиму зустріч з представником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі пані Хайді Грау, і це питання ми також детально обговоримо", - зазначив дипломат.

Читайте також: У Києві прощаються з Героєм України Тарасом Матвіївим

Глава МЗС запевнив, що убивство українського медика не залишиться поза увагою наших міжнародних партнерів, і пообіцяв зробити все, щоб ворог заплатив за цей злочин високу ціну.

Як повідомляв Укрінформ, окупанти на Донбасі 13 липня вбили військового медика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-