Парламент виділив 1,2 мільярда гривень на вибори

Парламент виділив 1,2 мільярда гривень на вибори

Укрінформ
Верховна Рада виділила 1,2 млрд гривень для проведення перших і чергових місцевих виборів та проміжних виборів до парламенту.

Відповідний законопроєкт 3712 "Про внесення змін до додатків № 3 та № 6 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо фінансового забезпечення проведення виборів" підтримали 330 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Законопроєкт дозволить забезпечити належну підготовку та проведення чергових і перших місцевих виборів, а також проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 208 (Чернігівська область)", - зазначається в пояснювальній записці до документа.

Зокрема, збільшено видатки споживання загального фонду ЦВК на 1 млрд 263 млн 954 тисяч гривень.

Із цих коштів 10 млн 841 тисячу гривень виділено за бюджетною програмою "Керівництво та управління у сфері проведення виборів та референдумів"; 994 тисячі гривень - "Проведення виборів народних депутатів України" та 1 млрд 252 млн 117 тисяч гривень - "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Гроші на вибори взяті за рахунок зменшення видатків загального Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

Читайте також: У РНБО обговорили захист систем Центральної виборчої комісії на місцевих виборах

Як повідомлялося, Верховна Рада 13 квітня ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік". Згідно зі змінами, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів була зменшена на 1 млрд 154 млн 988 тис. грн.

5 червня Центральна виборча комісія призначила на 25 жовтня проміжні вибори народного депутата в одномандатному виборчому окрузі 208 (Чернігівська область) у разі виділення бюджетного фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-