Facеbook видалив майже сотню акаунтів за політизацію на виборах в Україні

Facеbook видалив майже сотню акаунтів за політизацію на виборах в Україні

Укрінформ
Соціальна мережа Facеbook видалила 120 акаунтів і сторінок за політизацію процесів в Україні під час президентських і дострокових парламентських виборів у 2019 році.

Про це повідомляється у блозі компанії.

«Ми видалили 72 акаунти у Facebook, 35 сторінок та 13 акаунтів в Instagram, які були задіяні в скоординованій неаутентичній поведінці. Ця мережа зосереджувала свою увагу на внутрішній аудиторії», - заявили у соцмережі.

Зазначається, що ця мережа фейкових акаунтів пов'язана з рекламним агентством Postmen DA в Україні. Вона була особливо активна під час президентських і дострокових парламентських виборів в Україні у 2019 році.

Читайте також: Facebook видалив чергову мережу фейкових акаунтів та сторінок

За даними Fb, на сторінках акаунтів цієї мережі публікувалися політичні меми, пости про Крим, НАТО, економічну політику в Україні, внутрішню політику, вибори, критику й підтримку на адресу різних кандидатів у президенти, включаючи Володимира Зеленського, Петра Порошенка й Юлію Тимошенко.

Загалом особи, які управляли цими сторінками, витратили на рекламу своїх постів у Facebook й Instagram 1,93 мільйона доларів США, зазначають у компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-