"Плівки Деркача" та скандал з Burisma не вплинули на кампанію Байдена - експерт зі США

Відео
Укрінформ
Скандал навколо «плівок Деркача» і посади Байдена-молодшого в Раді директорів української енергетичної компанії Burisma не мали істотного негативного впливу на передвиборчу кампанію кандидата в президенти США від Демократичної партії Джона Байдена.

Таку думку висловив старший науковий співробітник Центру Байдена Марк Войджер у програмі «Насправді: Світ» телеканалу «Дом».

Зокрема, як сказав експерт, особисто він не думає, що ця інформація, яка мусується в ЗМІ досить довго, дійсно мала той негативний ефект, на який розраховували опоненти.

«Все-таки віце-президент Байден і його син - не одна і та сама особа. В Америці традиційно сім'ї не так пов'язані, як в інших частинах світу. Тож це в жодному разі не означає, що син і батько прямо пов'язані. А як це позначилося? Не думаю, що дуже негативно. Звичайно, кампанія Трампа використовувала цю ситуацію дуже багато. Але все-таки статистика показує, що такого негативного впливу не було», - прокоментував ситуацію експерт.

Читайте також: Трамп не вірить, що Байден зможе скласти когнітивний IQ-тест

Як повідомлялося, під час перебування на посаді віце-президента в адміністрації Барака Обами Джо Байден, зокрема, курирував пов'язані з Україною питання. Водночас його син Хантер Байден обіймав посаду в раді директорів української компанії Burisma. В Україні щодо компанії було відкрито розслідування.

Адвокат Трампа Руді Джуліані в ряді інтерв'ю заявляв про втручання колишнього віце-президента в українську політику і участь у корупційних справах. Зокрема, він стверджує, що колишній генпрокурор України Віктор Шокін був звільнений з посади на прохання Байдена - нібито за те, що розбирався у зв'язках Burisma з його сином.

Також нещодавно народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про нібито вплив Джо Байдена на п'ятого Президента України Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-