Милованов пояснив, чому не зможе зараз очолити Нацбанк

Милованов пояснив, чому не зможе зараз очолити Нацбанк

Укрінформ
Ексміністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов до березня наступного року не зможе очолити Нацбанк.

Про це Милованов сказав під час перерви ефіру "Свобода слова" Савіка Шустера.

"Це неможливо. Є закон про НБУ і Кабмін, який вимагає, щоб така людина, як я, після закінчення строку повноважень міністра почекала один рік. Тобто, розмова про мене може бути тільки з березня наступного року", - пояснив він.

Читайте також: Шмигаль запевнив, що відставка Смолія не вплине на курс гривні

За його словами, він зараз планує підтягнути знання в таких галузях економіки, як енергетика та інфраструктура. А "через один-два політичних цикли з радістю хотів би допомогти країні".

"Я дивлюся політику, я б хотів навчитися більше в галузях, які я не розумію, як працює економіка. Наприклад, енергетика, інфраструктура. Я б хотів попрацювати радником, наприклад, великої компанії або міністерства, щоб дізнатися більше", - сказав Милованов.

Читайте також: Життя після Кабміну: Милованов сказав, чим займатиметься далі

Як повідомляв Укрінформ, голова Нацбанку України Яків Смолій 1 липня подав Президентові заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск".

Своєю чергою в Офісі Президента запевнили, що правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності, додавши, що "безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Національного банку України".

Читайте також: Шмигаль - віцепрезиденту Єврокомісії: Незалежність НБУ залишається пріоритетом

2 липня Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Смолія з посади голови НБУ.

Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проєкт постанови про звільнення Смолія. 3 липня Верховна Рада звільнила його з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-