ДБР хоче продовжити слідство у справі Порошенка ще на три місяці - адвокат

ДБР хоче продовжити слідство у справі Порошенка ще на три місяці - адвокат

Укрінформ
ДБР має намір продовжити до 10 жовтня слідство відносно п'ятого президента Петра Порошенка у справі призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

Про це заявив на пресконференції у четвер його адвокат Ілля Новіков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам учора анонсували намір слідства продовжувати вести слідство. У Печерський райсуд уже надійшов документ про те, що слідство просить продовжити слідство у справі призначення Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки до 10 жовтня, тобто іще на три місяці", - сказав Новіков.

Адвокат додав, що у ДБР аргументують продовження слідства у цій справі необхідністю провести слідчі дії, зокрема допитати Порошенка, а також допитати його разом з екскерівником СЗР Єгором Божком.

Читайте також: Заява про злочин: депутати із "ЄС" просять порушити справу проти Офісу генпрокурора

Новіков запевнив, що Порошенко не свідчитиме у цій справі, щоб "не давати можливості говорити, що йому правильно вручили підозру".

Адвокат вважає, що обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, про що клопочуть у суді прокурори, має на меті забрати у Порошенка закордонні паспорти і зобов'язати його переміщатися територією України лише з дозволу слідчого.

"За цим стоїть тиск на опозиціонера, тиск на депутата і керівника парламентської фракції, якому напередодні місцевих виборів хочуть заборонити пересуватися Україною", - стверджує Новіков.

Читайте також: Порошенко вважає судову справу про призначення Семочка помстою "п’ятої колони"

Як повідомлялося, Печерський райсуд столиці переніс на 8 липня розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання Порошенку у справі про призначення Семочка першим заступником голови СЗР.

Раніше прокуратура просила застосувати до Порошенка запобіжний захід на весь термін досудового розслідування – до 10 липня 2020 року. Проте 1 липня під час виклику Порошенка до ДБР йому намагалися вручили клопотання про продовження слідства у цій справі.

Порошенку інкримінують, що він незаконно видав Указ про призначення Сергія Семочка першим заступником голови СЗР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-