Законопроєкт щодо прав опозиції можуть подати восени — Стефанчук

Законопроєкт щодо прав опозиції можуть подати восени — Стефанчук

Укрінформ
Перший варіант законопроєкту про опозицію, який готує нинішня влада, може бути внесений на розгляд парламенту у вересні чи жовтні цього року.

Про це розповів перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Це перший варіант, який буде на обговорення. Бо ми теж хочемо його обговорити широко. І ми хочемо зробити, щоб цей законопроєкт був надзвичайно ґрунтовним і не міг бути підданий змінам. Тому що ми чудово усвідомлюємо, що хтось сьогодні є влада, а завтра опозиція", — сказав Стефанчук.

Читайте також: Територію України через референдум можна буде тільки розширити – Стефанчук

"Для мене є важливим — це, по-перше, закріплення каталогу прав опозиції, а по-друге, створення гарантій, щоб ці речі не змінилися незалежно від того, яка буде влада", — додав він.

За словами Стефанчука, у владній партії зараз розглядають як один із варіантів — внесення до "тіла" Конституції положення, що закон про опозицію і зміни до нього ухвалюють 300 голосами.

Нагадаємо: закон має встановити взаємні права та обов’язки у відносинах парламентської коаліції та опозиції. У команді Президента Зеленського про необхідність ухвалення закону про опозицію заявляли ще до позачергових виборів в Раду 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-