"Діти низької якості": висловлювання Третьякової прокоментували у "Слузі народу"

Укрінформ
Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук вважає, що народний депутат Галина Третьякова як голова Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на своєму місці, відтак позбавляти її повноважень причин немає.

Таку думку вона висловила в ефірі телеканалу "112 Україна".

Відповідаючи на запитання, чи не планує парламент позбавити Галину Третьякову повноважень голови комітету чи депутатського мандату після її висловлювань про малозабезпечені сім'ї, Кравчук відповіла: "Ні, ви знаєте, цього точно хотіли би наші опоненти – ось так позбутися професійного голови комітету. Але ми все-таки вважаємо, що вона займає своє місце на посаді голови комітету".

Кравчук додала, що Третьякова провела дуже багато "правильних і своєчасних законопроєктів". Зокрема, очолюєваний нею комітет відіграв дуже активну роль під час розробки "антикоронавірусних" законопроєктів.

Читайте також: Денісова засудила дискримінаційні вислови депутатки Третьякової

Водночас, представниця фракції "Слуги народу" визнала, що Третьякова дозволила собі висловитися некоректно під час вебінару, проте цей виступ "не був ні політичною заявою, ні ефіром".

"Це була лекція для студентів. І вона, звичайно, використала дуже некоректні висловлювання. Вона до цього була експертом і, швидше, ці висловлювання були експертні, а не від політика", - вважає Кравчук.

Парламентарій додала, що було "бурхливе обговорення" цієї теми у фракційному чаті, але абсолютна більшість депутатів "визнали, що Третьякова є професіоналом".

Як повідомлялося, у травні під час вебінару голова Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що деякі незабезпечені сім'ї можуть народжувати дітей для того, щоб отримати матеріальну допомогу. При цьому, за її словами, у таких сім'ях можуть народжуватися діти "дуже низької якості", які в майбутньому теж "сідають на державні кошти". Вона також навела приклади країн, де пропонують стерилізувати безробітних жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-