Абрамовського призначили міністром захисту довкілля

Абрамовського призначили міністром захисту довкілля

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову "Про призначення Абрамовського Р. Р. міністром захисту довкілля та природних ресурсів України".

Рішення підтримали 264 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В екологічній політиці дуже багато викликів. І я чітко знаю, що з ними робити: щоб ліквідувати наслідки промислового забруднення, адаптуватися до змін клімату. Багато питань до лісового господарства, багато питань до інфраструктури поводження з відходами — у тому числі, з радіоактивними. Ми вступили у період маловоддя, є питання, які стосуються рибного господарства. У мене є чіткий план, як зробити так, щоб рибні ресурси приносили користь держави", - зазагачив у Раді Абрамовський.

Він сказав, що планує представити "чіткий план діяльності", що корелюється з програмою діяльності уряду.

"Ви мали змогу ознайомитися з її екологічним блоком. Не думаю, що до нього були суттєві зауваження", - сказав Абрамовський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що урядом було прийняте рішення про розділення Міністерства енергетики та захисту довкілля на два окремі відомства: енергетичне та екологічне.

На думку Абрамовського, це було правильне рішення, яке дозволить більше зосередитися на екологічному напрямку. Він зазначив, що звертатиметься до урядовців, щоб повернути частину екологічних програми на поточний та наступний рік. Також новопризначений міністр сподівається впровадити прозору політику видобування природних ресурсів, прибравши з цієї сфери корупцію.

Новопризначений міністр також прокоментував проблему поводження з водними ресурсами.

"Ми вступили у період маловоддя, який трапляється кожні 30-40 років, триває різний час. Що ми будемо робити — головним завданням ставлю відновлення водно-болотних угідь. Це все питання, які стосуються змін клімату. Ми можемо штучно регулювати водний режим, обмежувати гідроелектростанції, обмежувати водний транспорт. Але глобально це не змінить ситуацію. Глобально треба запобігти неощадливому використанню ресурсів", - наголосив Абрамовський.

Роман Абрамовський народився у 1973 році. Закінчив Київський національний університет внутрішніх справ. З жовтня 2019 року - заступник міністра енергетики та захисту довкілля України. До цього був заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, ще раніше - помічником-консультанта народного депутата.

Читайте також: На посаду міністра екології "Слуги народу" рекомендують Абрамовського – депутат

Як повідомляв Укрінформ, уряд 3 червня зареєстрував у Верховній Раді подання на призначення Романа Абрамовського на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Очікувалося, що Верховна Рада розгляне його призначення 4 червня, однак тоді на засіданні парламенту це питання не виносилося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-