Яценюк бажає Канаді перемоги на виборах непостійних членів Радбезу ООН

Яценюк бажає Канаді перемоги на виборах непостійних членів Радбезу ООН

Укрінформ
Лідер партії "Народний фронт", прем’єр-міністр України у 2014-2016 роках Арсеній Яценюк бажає Канаді перемоги на виборах непостійних членів Ради Безпеки ООН.

Про це він написав у Facebook.

«Бажаю нашим канадським друзям перемоги! Українці – за Канаду в Раді Безпеки!» - зазначив політик.

Він нагадав, що сьогодні у Нью-Йорку відбудеться голосування за нових непостійних членів Ради Безпеки ООН на 2021–2022 роки.

«Рада Безпеки – це орган ООН, на який покладено головну відповідальність за підтримання миру і безпеки в світі. Ми зацікавлені, щоб у Раді Безпеки були найвідданіші союзники України», - зазначив політик.

Читайте також: Яценюк вважає, що треба у "Мінську" поставити крапку і вимагати від РФ нової угоди

За його словами, керівництво України має активно підтримати Канаду, «відданого друга і партнера України».

Він наголосив, що ми цінуємо всіх партнерів, які змагаються за членство в РБ. «Але не маю сумніву, що кожен справжній друг України визнає винятковість наших відносин з Канадою», – зауважив Яценюк.

До складу Ради Безпеки ООН входять 15 країн-членів – 5 постійних і 10 непостійних, які обираються Генеральною Асамблеєю ООН на два роки (по п’ять щороку). П’ять «великих» країн – Велика Британія, Китай, Росія, США і Франція – мають «право вето», тобто можуть заблокувати будь-яке рішення Радбезу, чим постійно користується РФ при розгляді питань, пов’язаних з її агресією проти України.

17 червня Генеральна Асамблея ООН планує провести вибори п’яти непостійних членів Радбезу ООН на 2021–2022 роки. Очікується голосування за Канаду, Джибуті, Індію, Ірландію, Кенію, Мексику та Норвегію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-