НАЗК направило до суду понад сотню протоколів щодо порушень політпартій

НАЗК направило до суду понад сотню протоколів щодо порушень політпартій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції цьогоріч направило до суду понад сотню адмінпротоколів щодо порушень з боку політичних партій.

Про це у Telegram повідомила пресслужба НАЗК.

"З початку року НАЗК направило до суду 110 адмінпротоколів стосовно порушень з боку політичних партій. З них - 80 протоколів щодо порушення порядку подання фінансової звітності, 28 протоколів щодо невиконання законних вимог НАЗК, 2 протоколи - щодо порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії", - йдеться у повідомленні.

У національному агентстві повідомили, що з початку року суди визнали винними в порушенні порядку подання фінансової звітності керівників партій "Громадянська позиція", "Солідарність правих сил", "Ліберально-демократична партія України", "Республіканська партія України", "Альянс за соціальну справедливість", "Європейська ліберальна партія", "Право народу".

Читайте також: НАЗК викликає Киву для пояснень

У невиконанні законних вимог НАЗК були визнані винними керівники партій "Разом сила" та "Народний рух України".

Також винними в порушенні порядку надання внесків були визнані внескодавці таких політичних партій, як "Національний корпус", "Слуга Народу", "Українська стратегія Гройсмана" та "Всеукраїнське об’єднання "Свобода".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-