У МЗС відреагували на призначення Шредера головою ради директорів

У МЗС відреагували на призначення Шредера головою ради директорів "Роснефти"

Укрінформ
"П'ята колона" в ЄС продовжує проштовхувати російські інтереси і розхитувати європейську солідарність.

Так у Twitter відреагував заступник міністра закордонних справ Василь Боднар на призначення колишнього канцлера Німеччини Ґергарда Шредера головою ради директорів "Роснефти".

"Плата за вірність Кремлю не забарилася – Шрьодер отримує чергові дивіденди! "П'ята колона" в ЄС продовжує проштовхувати російські інтереси і розхитувати європейську солідарність", – написав він.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього канцлера Німеччини Ґергарда Шредера переобрали головою ради директорів "Роснефти". Річні збори акціонерів відбулися 5 червня. Крім нього, до складу ради також переобрали главу дочірньої компанії "Газпром" Nord Stream 2 Маттіаса Варніга.

Читайте також: Шредера переобрали головою ради директорів "Роснефти"

Шредер очолює раду директорів "Роснефти" з 2017 року. У Німеччині 76-річного колишнього канцлера критикують за роботу на підконтрольні Кремлю концерни "Роснефть" і "Газпром". Сам Шредер заявляє, що це його особиста справа. Ексканцлера Німеччини вважають близьким другом президента Росії Путіна.

Читайте також: Шредер пропонує зняти з Росії «безглузді» санкції

Раніше повідомлялося, що Шредеру на зборах акціонерів "Роснефти" вирішили виплатити винагороду за 2019 рік у 600 тисяч доларів. Маттіас Варніг отримає 580 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-