"Євросолідарність" хоче збирати підписи за відставку уряду

Укрінформ
Фракція "Європейська солідарність" вимагає у Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова надати підписні листи для збору підписів за відставку уряду.

Про це повідомила співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у Facebook.

"Отже, "Європейська солідарність" виступила з ініціативою відставки всього уряду Зеленського. Всіх міністрів, які несуть колективну відповідальність за провали в усіх сферах. Ми, згідно з регламентом, направили відповідного листа на голову ВР, п. Разумкова, з вимогою негайно надати нам підписні листи для збору підписів", - зазначила Геращенко.

Вона додала, що фракція листи поки не отримала.

Геращенко також закликала колег з інших фракцій доєднатися до вимог "Європейської солідарності".

Читайте також: "Євросолідарність" вимагає звільнення керівництва ДБР після штурму музею Гончара

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, член фракції "Голос" Андрій Осадчук повідомив, що фракція планує збирати підписи за відставку очільника МВС Арсена Авакова, а також вимагатиме відставки голови Нацполіції.

Раніше фракція "Голос" почала збирати підписи за відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

1 червня під час засідання Погоджувальної ради Голова ВР Дмитро Разумков зауважив, що українське законодавство не передбачає збір підписів щодо відставки міністрів.

2 червня народний депутат із фракції партії "Голос" Інна Совсун звернулася до представників фракції "Слуги народу" із закликом підписати проєкт постанови про відставку міністра внутрішніх справ Авакова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-