Законопроєкт про референдум можуть ухвалити до кінця поточної сесії - Разумков

Законопроєкт про референдум можуть ухвалити до кінця поточної сесії - Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не виключає, що законопроєкт "Про всеукраїнський референдум" буде ухвалений на поточній, третій сесії парламенту, яка триватиме до середини липня.

Про це спікер сказав в ефірі телеканалу "Україна 24" увечері в понеділок, 1 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це залежить від того, коли він буде поданий до Верховної Ради. Якщо на цьому тижні він буде поданий, наприклад завтра, то на наступному пленарному ми його теоретично зможемо розглянути – це через 2 тижні. Оскільки ми працюємо до середини липня, є всі шанси, що ми зможемо прийняти його в цілому", - сказав Разумков.

Голова ВР сподівається, що найближчим часом законопроєкт буде зареєстрований у парламенті.

"Я думаю, що найближчим часом, я сподіваюся, що теж на цьому тижні він буде поданий до Верховної Ради, зареєстрований, і як тільки буде дозволяти час і регламентні норми (тому що там є час і на подання альтернативних), ми будемо його розглядати в стінах Верховної Ради України", - зазначив Разумков.

Читайте також: Законопроєкт про референдум з’явиться у Раді цього тижня - Стефанчук

Він зауважив, що Венеційська комісія ще не надала свій висновок щодо законопроєкту, однак він все ж може бути розглянутий у парламенті.

"Важливий цей законопроєкт, дійсно не є таємницею ні для кого, тому якомога швидше, згідно з графіком роботи Верховної Ради ми його внесемо на розгляду Верховної Ради України, в залу ВР. Після цього, якщо він буде прийнятий за основу, знову 14 днів на внесення правок та пропозицій і після цього ми вже зможемо його приймати як закон", - сказав спікер.

Як повідомляв Укрінформ, партія "Слуга народу" готує п'ять законопроєктів, які передбачають запровадження в Україні народовладдя. Це законопроєкти про всеукраїнський та місцевий референдуми, про запровадження законодавчих ініціатив народу, про народне вето.

28 лютого робоча група Верховної Ради з питань розробки законопроєктів у сфері народовладдя схвалила кінцевий варіант законопроєкту "Про всеукраїнський референдум".

Текст цього документа було оприлюднено на сайті парламенту 4 березня та розпочалося його громадське обговорення.

Перший віце-спікер Руслан Стефанчук 14 травня повідомив, що робоча група з напрацювання законопроєкту "Про всеукраїнський референдум" направила його на аналіз до Європейської комісії за демократію через право (Венеційська комісія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-