Законопроєкт про референдум з’явиться у Раді цього тижня - Стефанчук

Законопроєкт про референдум з’явиться у Раді цього тижня - Стефанчук

Укрінформ
Законопроєкт про всеукраїнський референдум буде внесений до Верховної Ради цього тижня.

Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, 1 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми провели консультації з інституціями, що в Швейцарській Конфедерації, завдяки посольству Швейцарської Конфедерації, щодо положень закону про всеукраїнський референдум. Ми провели велику дискусію, за що я вдячний всім колегам. І закон про всеукраїнський референдум сьогодні, а, можливо,... на цьому тижні точно, буде внесений до Верховної Ради України", - заявив Стефанчук.

Він також поінформував, що минулого тижня на виконання розпорядження Голови ВР відбулося засідання робочої групи з напрацювання закону щодо опозиції.

"Ми вийшли вже на загальне бачення і певну структуру даного законопроєкту. Після цього ми продовжимо відповідно до затвердженого плану роботу над цим законопроєктом", - сказав Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, партія "Слуга народу" готує п'ять законопроєктів, які передбачають запровадження в Україні народовладдя. Це законопроєкти про всеукраїнський та місцевий референдуми, про запровадження законодавчих ініціатив народу, про народне вето.

Читайте також: Спікер прогнозує, що законопроєкт про референдум за тиждень-два буде в Раді

28 лютого робоча група Верховної Ради з питань розробки законопроєктів у сфері народовладдя схвалила кінцевий варіант законопроєкту "Про всеукраїнський референдум".

Текст цього документа було оприлюднено на сайті парламенту 4 березня та розпочалося його громадське обговорення.

Стефанчук в ефірі одного з телеканалів 14 травня повідомив, що робоча група з напрацювання законопроєкту "Про всеукраїнський референдум" направила його на аналіз до Європейської комісії за демократію через право (Венеційська комісія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-