Малюська: Перший етап проєкту скорочення в’язниць запустимо цього тижня

Малюська: Перший етап проєкту скорочення в’язниць запустимо цього тижня

Укрінформ
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що перший етап щодо скорочення в’язниць буде запущено вже цього тижня, зокрема, буде оголошено перелік із 9 в’язниць, де стартує процес замороження.

Про це він повідомив у інтерв’ю виданню “mind.ua”.

«Не в’язниці переповнені, а СІЗО: Київ, Одеса, Херсон, де наповнення часто понад 100%. Майже жодна в'язниця не заповнена на 100%, тому є потенціал для їхнього закриття. Перший етап запустимо цього тижня й оголосимо перелік із дев’яти в’язниць, де стартує процес замороження (звільнення персоналу, вивезення засуджених до інших місць утримання)», - сказав міністр.

За його словами, «ми не можемо дозволити утримання в'язниці, яка завантажена на 30–40%».

«Та це не означає ліквідацію саме таких закладів. Може вони не наповнювалися штучно – через певні лобі туди направляли менше засуджених, а умови там нормальні. Тоді ми ліквідуємо в'язницю навіть із значним наповненням і переведемо засуджених у кращі умови», - уточнив Малюська.

Читайте також: У Чернігівському СІЗО з'явилися платні камери — Мін'юст

Він поінформував, що упродовж року «ми очікуємо змін до законодавства, які дозволять нам переходити на установи виконання покарань з комбінованим режимом безпеки, що сприятиме подальшому їхньому скороченню».

«Це потрібно для економії коштів. У системі вкрай низька зарплатня у працівників (8000 грн/міс.) і надвисокі витрати на утримання установ. Так ми зменшимо витрати, а за рахунок звільнень піднімемо оплату іншим працівникам», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції у зв'язку з недостатнім фінансуванням планує масове закриття тюрем і скорочення персоналу, щоб за вивільнені кошти створити належні умови і підвищити зарплати в решті пенітенціарних установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-