Україна в ООН закликала Росію

Україна в ООН закликала Росію "відмовитися від логіки війни" на Донбасі

Укрінформ
Постійне представництво України при ООН вкотре закликало РФ припинити насильство на Донбасі та відмовитися від логіки війни, а також виконувати домовленості, досягнуті в тому числі на останньому саміті "нормандської четвірки" в Парижі.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці у Twitter української дипломатичної місії при ООН.

"Сьогодні російські війська провели атаку на Донбасі, вбивши українського воїна. Режим припинення вогню порушується щодня", - наголосили в Постійному представництві України при ООН.

У цьому зв'язку українська сторона наголосила на необхідності виконання Росією міжнародних домовленостей щодо мирного врегулювання ситуації.

"Росія повинна відмовитися від насильства й логіки війни та виконувати взяті на себе зобов'язання відповідно до загальних узгоджених висновків Паризького саміту в "нормандському форматі" (від 9 грудня 2019 року – ред.), а також Мінських угод", - зазначається у заяві.

Читайте також: Нацпрограма Україна–НАТО передбачає консультації щодо миротворців ООН на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли українських захисників на Донеччині з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок кульового поранення загинув військовослужбовець ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-