Тбілісі не планує переглядати стратегічне партнерство з Києвом

Тбілісі не планує переглядати стратегічне партнерство з Києвом

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Грузії заявили, що в Тбілісі не планують переглядати стратегічне партнерство з Україною.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Грузії за результатами першої робочої зустрічі з послом Грузії в Україні Теймуразом Шарашенідзе, відкликаним з Києва для консультацій після того, як експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі було призначено на посаду голови Виконавчого комітету реформ - консультативно-дорадчого органу при Президентові України, інформує сайт Новини-Грузія.

«На сьогоднішній зустрічі ми заслухали інформацію посла й обговорили питання і перспективи двосторонніх відносин між Грузією і Україною з урахуванням ситуації, що склалася. Ми хотіли б ще раз уточнити, що виклик посла до столиці для консультацій є кроком, прийнятим у дипломатичній практиці. Грузинська сторона прийняла це рішення у зв'язку з призначенням особи, засудженої в Грузії, українською владою на державну посаду, що, на думку грузинської сторони, не відповідає духу співробітництва між двома країнами», - йдеться у заяві МЗС.

При цьому МЗС Грузії наголошує, що в Тбілісі не планують переглядати стратегічне партнерство між двома країнами.

«Грузія продовжує працювати з Україною з ряду стратегічних питань - це окупація територій, процес європейської та євроатлантичної інтеграції, у звичайному порядку. Звісно, ми будемо спостерігати за розвитком процесів в Україні, які кроки зробить український уряд в плані нормалізації відносин з Грузією, і відповідно до цього буде прийнято рішення про дату повернення посла в Україну», - йдеться у повідомленні МЗС Грузії.

Як зазначається, терміни повернення до Києва надзвичайного і повноважного посла Грузії в Україні залежать від тих кроків, які зробить уряд країни в плані нормалізації відносин з Грузією.

Читайте також: Грузія не розриватиме дипвідносин з Україною через Саакашвілі

Як заявив сам Шарашенідзе до початку консультацій, його відкликання було обране як форма протесту.

«Я передав українській владі ноту протесту. Формою протесту було обране відкликання посла для консультацій. Я приїхав, і сьогодні ми починаємо консультації. Наш протест Україна прийняла як стратегічний партнер і не здивувалася такому рішенню», - сказав посол.

Читайте також: Зеленський вважає реакцію Тбілісі на призначення Саакашвілі помилкою

Як повідомляв Укрінформ, за рішенням уряду Грузії посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе 8 травня був викликаний для консультацій в Тбілісі після призначення Саакашвілі головою виконавчого комітету ради Нацреформ.

Голова уряду Грузії Георгій Гахарія заявив 9 травня, що Грузія не має наміру розривати дипломатичні відносини з Україною через призначення Саакашвілі на високу посаду в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-