Шмигаль: Аваков теж

Шмигаль: Аваков теж "мій", у нас абсолютно рівні стосунки

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль намагається дослухатися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і не вважає це слабкістю.

Про це сам Шмигаль розповів "Українській правді".

"Треба не плутати доброту із слабкістю, і м'якість з тверезим глуздом – це перше. Друге, Арсен Аваков – міністр з колосальним досвідом, 5 урядів. Людина має досвід бюрократа, досвід політика, досвід менеджера. І дійсно Аваков часто дає хороші ідеї і хороші пропозиції. Я з ними погоджуюся. Коли міністри дають хороші пропозиції, я теж з ними погоджуюся. Просто до Авакова більша увага як до такого політичного важковаговика", – пояснив Шмигаль.

При цьому він зазначив, що стосунки з Аваковим такі ж рівні, як і з усіма іншими міністрами.

"Аваков теж "мій" – він в моєму уряді. Я ж не відкидаю його політичної ваги, всі ми розуміємо його роль в структурі державного управління і в політиці. Але у той же час він такий самий міністр, як всі інші, він є членом уряду, який я очолюю. Тому з Аваковим у нас абсолютно рівні стосунки так само, як з усіма міністрами", - додав Шмигаль.

Читайте також: Саакашвілі про відносини з Аваковим: Зараз не час для конфліктів

Водночас у публікації з посиланням на неназваних урядовців стверджується, що Шмигаль часом надто обережно ставиться до Авакова, відкладаючи ухвалення постанов, якщо той з ними не згоден.

Як повідомляв Укрінформ, Арсен Аваков у 2005-2010 рр. був головою Харківської обласної державної адміністрації. Депутат Харківської обласної ради 5-го і 6-го скликань. З 2011-2012 рр. перебував в Італії, в політичній еміграції з причини кримінального переслідування з боку влади за опозиційну діяльність. Депутат Верховної Ради 7-го і 8-го скликань.

З 2014 року - міністр внутрішніх справ України. Зокрема, очолював МВС в урядах Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука, а також очолює в уряді Шмигаля.

Крім того, з 22 лютого 2014 року виконував обов’язки міністра внутрішніх справ в уряді, який тоді очолював в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-