Зеленський обговорив з Нетаньягу обмін досвідом у боротьбі з COVID-19

Зеленський обговорив з Нетаньягу обмін досвідом у боротьбі з COVID-19

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав прем’єр-міністра Держави Ізраїль Біньяміна Нетаньягу із вступом на посаду та обговорив з ним питання об'єднання зусиль у боротьбі з коронавірусом й економічну співпрацю.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє пресслужба глави Української держави.

«Вітаю вас з призначенням на посаду прем’єр-міністра та завершенням формування уряду. Вражений вашою політичною майстерністю – історія формування уряду єдності є неймовірною», – сказав Президент.

Зазначається, що сторони обговорили напрями подальшої співпраці та домовилися об’єднати зусилля обох держав у боротьбі з пандемією COVID-19.

«Ізраїль – це приклад ефективної боротьби з пандемією. Був би вдячний вашому уряду за надання гуманітарної допомоги, а також за обмін передовим досвідом у боротьбі з коронавірусом», – підкреслив Зеленський.

У свою чергу Нетаньягу зазначив, що ізраїльський уряд розгляне цей запит України.

Читайте також: Словаччина відправила Україні гумдопомогу для боротьби з коронавірусом

Глава Української держави також зауважив, що в умовах пандемії коронавірусу підтримка двосторонньої торгівлі має особливо важливе значення для обох країн.

Він закликав ізраїльську сторону в найкоротший термін завершити ратифікацію двосторонньої Угоди про вільну торгівлю, підписаної 21 січня 2019 року.

Співрозмовники також обговорили проєкти в Україні, цікаві для ізраїльських інвесторів, зокрема перспективність участі ізраїльської сторони в будівництві міжнародного аеропорту в Черкасах та автодороги.

За інформацією ОП, Нетаньягу запросив Зеленського відвідати Державу Ізраїль після стабілізації ситуації з пандемією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-