Баканов не займається бізнесом з моменту призначення на державну посаду — СБУ

Баканов не займається бізнесом з моменту призначення на державну посаду — СБУ

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Іван Баканов не займається комерційною діяльністю з моменту призначення на державну посаду.

Про це заявили кореспондентові Укрінформу у пресцентрі СБУ з огляду на появу у ЗМІ інформації про те, що Баканов обіймає керівну посаду в іспанській фірмі Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada.

"Широко відомий факт, що задовго до призначення на посаду голови СБУ Іван Баканов успішно займався бізнесом, зокрема й за кордоном. Однак наголошуємо, що, дотримуючись вимог закону, він не займається комерційною діяльністю з моменту призначення на державну посаду", - наголосили у пресцентрі.

В СБУ також зауважили, що компанія Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada офіційно призупинила свою діяльність у 2019 році, що відображено у відповідному реєстрі юридичних осіб.

"Уся вищезазначена інформація є у відкритому доступі", - підкреслили у пресцентрі.

Читайте також: Такого чесного голови СБУ, як Баканов ще не було – Зеленський

Як повідомлялося, у програмі "Схеми: корупція в деталях" була озвучена інформація про те, чинний голова СБУ Іван Баканов нібито обіймає керівну посаду в іспанській фірмі, хоча це заборонено антикорупційним законодавством. За інформацією журналістів, Іван Баканов з 2015 року і донині обіймає у компанії Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada посаду "administrador único", тобто одноосібного адміністратора - це особа, уповноважена на всі дії від імені фірми.

Читайте також: Баканов назва два ключові напрямки роботи СБУ

Президент Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня заявив, що вважає Баканова найчеснішим головою Служби безпеки України.

Іван Баканов був призначений на посаду голови СБУ 29 серпня 2019 року.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-