Ткаченко звернеться до Прем'єра щодо завершення формування агенцій з управління при МКІП

Ткаченко звернеться до Прем'єра щодо завершення формування агенцій з управління при МКІП

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко планує звернутися до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо необхідності завершення формування державних агенцій з управління при Міністерстві культури та інформаційної політики.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Уряд намагається ліквідувати державні агенції при Міністерстві культури та інформаційної політики. На такому рішенні наполягає міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов. Мова, зокрема, йде про агенції з питань мистецтва, мистецької освіти, охорони культурної спадщини та інші… Буду звертатися до Прем'єра Шмигаля з вимогою завершити формування агентств з управління», – зазначив Ткаченко.

За його словами, діяльність таких агентств вкрай важлива.

Читайте також: У Раду подали законопроєкти, які допоможуть культурі подолати наслідки карантину - Ткаченко

«Більшість шляху з їхнього формування уже пройдена, керівники визначені і робота має розпочатись з 1 червня. Зупинятися зараз – небезпечно. Такий крок несе загрозу реалізації державної політики у сфері культури», – підкреслив депутат.

Водночас він нагадав, що уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова звільнилась, оскільки оформлення функціонування секретаріату так і не відбулось, а «відповідний проект постанови Кабміну вже кілька разів поспіль не виноситься на засідання чим порушуються визначені законом терміни».

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня уряд звільнив Тетяну Монахову з посади уповноваженого із захисту державної мови за власним бажанням. Її було призначену цю на посаду 27 листопада 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-