Комітет Ради

Комітет Ради "завернув" перевірку на поліграфі кандидатів у депутати

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує парламенту відхилити законопроєкт про перевірку на поліграфі кандидатів у народні депутати.

Відповідне рішення члени комітету підтримали на засіданні 5 травня, яке відбулося в режимі відеоконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша пропозиція – відхилити даний законопроєкт. Ми його відхилимо, Олександр Качура (автор законопроєкту - ред.) його доопрацює і внесе заново. Я думаю, що це буде більш коректно", - сказав голова комітету Андрій Клочко.

Пропозицію рекомендувати Верховній Раді відхилити законопроєкт №2326 підтримали більшість членів комітету.

"Я вважаю, що ідею цю ми реалізуємо в наступних законопроєктах. Ми його доопрацюємо, доопрацюємо разом з колегами з комітету, я бачу, що є підтримка серед народних депутатів самої ідеї. Вже внесемо безпосередньо у Виборчий кодекс ці зміни, тому що я думаю, що на етапі навіть висування має бути контроль", - сказав автор законопроєкту Олександр Качура.

Читайте також: Порошенко приніс у Раду підписи депутатів за позачергове засідання цього тижня

Як повідомлялося, у Раді в жовтня 2019 року було зареєстровано проєкт закону №2326 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо проведення добровільного попереднього психіатричного, наркологічного огляду та психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа кандидатів у народні депутати України).

Проєктом пропонується ввести відповідну норму закону стосовно надання медичної довідки про стан здоров’я та висновку експерта-поліграфолога, а саме: проведення добровільних попередніх психіатричних, наркологічних оглядів та психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа кандидата у народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-