Арахамія пояснив, чому Бужанського та Дубінського не виключили з фракції

Арахамія пояснив, чому Бужанського та Дубінського не виключили з фракції

Укрінформ
Голова фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що зараз від виключення когось із мажоритарників зі складу фракції постраждає сильніше політсила, ніж виключені депутати.

Таку думку він висловив в інтерв’ю журналу НВ.

«Насправді зараз багато хто розгойдує фракцію, чекаючи виключення. Як тільки ми виключимо одного або двох, слідом побіжать 10-15-20 з будь-яких причин. А причину депутат легко вигадає: мовляв, не згоден з якимись політичними позиціями, тиснули на нього, а він завжди хотів інакше. В результаті у нас злетить монобільшість і ми змушені будемо йти з кимось у коаліцію», - зазначив Арахамія, відповідаючи на запитання про те, чому зі «Слуги народу» не виключили депутатів Максима Бужанського та Олександра Дубінського, які шкодять публічному іміджу партії і фракції.

Читайте також: Відставки Шмигаля чекати не варто – Арахамія

Водночас Арахамія визнав, що «фатальна помилка» полягає в тому, що Верховна Рада не прийняла імперативний мандат, який передбачає відкликання мандату депутатів.

«Зараз вже імперативний мандат неможливо прийняти, потрібно бути реалістом. З імперативним мандатом управляти фракцією було б на порядок легше», - додав Арахамія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-