Терміни проведення саміту

Терміни проведення саміту "Нормандської четвірки" ще не встановлені - Кулеба

Укрінформ
Необхідність саміту лідерів країн "Нормандської четвірки" залишається на порядку денному, але терміни його проведення ще не встановлені.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в четвер, 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніхто не сумнівається в тому, що берлінський саміт має бути проведений. Але при цьому ніхто не сумнівається в тому, що ми маємо підійти до нього з конкретними напрацюваннями, з виконаними тими завданнями, які були поставлені під час паризького саміту, і з розумінням того, якими будуть результати берлінського саміту... Він залишається на порядку денному, але встановлювати конкретний час його проведення наразі було б зарано", - сказав Кулеба.

Він додав, що міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії під час онлайн-зустрічі погодилися з тим, що цей саміт потрібен.

Як повідомлялося, 30 квітня відбулася відеоконференція міністрів закордонних справ країн "Нормандської четвірки".

Читайте також: Кулеба: Глави МЗС "норманді" не обговорювали створення "Консультативної ради з ОРДЛО"

Остання зустріч лідерів країн Нормандської четвірки відбулася 9 грудня 2019 року. Тоді на саміті у Парижі зібралися президенти України, Франції та Росії Володимир Зеленський, Емманюель Макрон і Володимир Путін, а також канцлер ФРН Ангела Меркель. Сторони домовилися про припинення вогню на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-