Донбас, карантин та енергетика: Зеленський поговорив із Дудою

Донбас, карантин та енергетика: Зеленський поговорив із Дудою

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

"Глави держав продовжили координацію дій, спрямованих на подолання наслідків пандемії коронавірусу для громадян обох держав. Окрему увагу приділено механізмам виходу з режиму карантину та міжнародній співпраці для подолання таких викликів у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Глава Української держави подякував за медичне обладнання, яке Польща надала Україні, а також за фінансову допомогу з боку Європейського Союзу. Анджей Дуда високо оцінив внесок української авіації у транспортування медичних товарів для міжнародної боротьби з пандемією.

«Знаю про вашу нещодавню ініціативу щодо активізації співпраці європейських держав для ефективного подолання подібних викликів у майбутньому. Україна готова брати активну участь у підготовці та реалізації скоординованих заходів. Між іншим, ваша пропозиція створити європейський механізм медичної безпеки перегукується з нашою ідеєю міжнародного механізму для подолання наслідків коронавірусу», – зазначив Зеленський.

Президент Польщі запевнив у незмінній підтримці європейської та євроатлантичної інтеграції України. Окремо відзначено помітну роль представників Збройних сил України у складі командування Литовсько-польсько-української бригади.

Читайте також: Дуда готовий продовжити каденцію ще на 2 роки

Важливою темою розмови стала співпраця України та Польщі у сфері енергетичної безпеки, зокрема щодо диверсифікації джерел постачання енергоносіїв та практичної реалізації підписаного в серпні 2019 року тристороннього меморандуму між Україною, Польщею та США про співробітництво у сфері енергетики.

Президент України поінформував польського колегу про ситуацію на Донбасі та щодо виконання домовленостей, досягнутих у рамках Нормандського саміту, який відбувся торік у Парижі. Анджей Дуда запевнив, що Польща дотримується чіткої позиції щодо підтримки відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Володимир Зеленський побажав Анджею Дуді успіхів у організації виборів у Польщі, перший тур яких призначений на 10 травня. Лідери домовилися продовжувати регулярні контакти.

Голова канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський повідомив, що президенти подискутували на тему можливих варіантів відновлення економічних контактів, “особливо приїзду працівників з України до Польщі”.

Він повідомив, що це питання буде “предметом узгоджень відповідно до рекомендацій служб, які відповідають за епідеміологічну безпеку обох країн, а також потреб польського ринку праці”.

Фото: ОП, prezydent.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-