Заяви Уманського: Рада розширила проміжок часу, який охопить ТСК

Заяви Уманського: Рада розширила проміжок часу, який охопить ТСК

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України" (№0034).

Документ 30 квітня підтримали 352 народних депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Постанова розширює проміжок часу, який буде досліджувати Тимчасова слідча комісія. А саме - розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, зокрема Державної фіскальної служби, Державної податкової служби та Державної митної служби, які призвели до недоотримання доходів державного бюджету в особливо великих розмірах, буде охоплювати період з 1 січня 2019 року, а не з вересня 2019 року, щоб проаналізувати весь 2019 рік.

Читайте також: Створення ТСК щодо заяв Уманського ініціював Президент – Єрмак

Крім того, постанова вводить до складу ТСК члена фракції "Слуга народу" Мар'яна Заблоцького.

Як повідомляв Укріноформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні утворила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету України.

Приводом для створення ТСК стала оприлюднена у ЗМІ інформація колишнього міністра фінансів Ігоря Уманського щодо корупційних дій посадових осіб органів державної влади, зокрема Державної фіскальної служби, Державної податкової служби та Державної митної служби, які призвели до недоотримання доходів держбюджету в особливо великих розмірах.

Згідно з оприлюдненою інформацією, корупційні оборудки, які нібито здійснюються посадовими особами податкової та митної служби, позбавляють бюджет доходів у 120 млрд грн на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-