В «ЄС» закликають зняти з розгляду комітету «мовний» законопроєкт Бужанського

В «ЄС» закликають зняти з розгляду комітету «мовний» законопроєкт Бужанського

Укрінформ
Депутат від «Євросолідарності» Микола Княжицький закликає колег із фракції «Слуга народу» зняти з розгляду засідання профільного комітету законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державою мовою в закладах освіти» (№2362).

Про це Княжицький повідомив у Facebook.

«Завтра (30 квітня – ред.) наш комітет з гуманітарної політики вкотре вирішив розглянути антиукраїнський законопроєкт депутата Бужанського про обмеження вживання української мови в освіті. Мої колеги з фракції "Слуга народу" кажуть, що немає підстав турбуватися, адже вони проголосують проти. Втім, тут і хитрість. Розгляд законопроєкту навіть із негативним результатом дозволяє його виносити в зал. Зараз, ініціюючи розгляд проєкту і запевняючи, що голосуватимуть проти, депутати від «Слуги народу» хочуть відкрити двері для антиукраїнської діяльності своїх колег по фракції. Дуже прошу усіх небайдужих до майбутнього української мови громадян звернутися до моїх колег із фракції "Слуга народу" з проханням зняти проєкт Бужанського з розгляду», - зазначив Княжицький.

При цьому депутат підкреслив, що немає жодних норм, які б вимагали термінового розгляду законопроєкту №2362.

«Прошу підключитися депутатів з інших фракцій. Бо у нас в комітеті лише я, Володимир В’ятрович, Софія Федина від "ЄС", один депутат від "Батьківщини" та жодного – від "Голосу". Прошу також активних громадян підтримати наше прохання», - закликав він.

Згідно з порядком денним засідання Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики 30 квітня, розгляд законопроєкту №2362 заплановано другим питанням.

Читайте також: В'ятрович дав свідчення ДБР у справі щодо форуму пам'яті жертв Голодомору

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики відклав ухвалення рішення стосовно законопроєкту №2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державою мовою в закладах освіти» на наступне засідання для проведення додаткових консультацій.

Автором законопроєкту є член Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Максим Бужанський (фракція «Слуга народу»). Цей документ було зареєстровано в парламенті 31 жовтня 2019 року.

Він передбачає внесення змін до законів про мову і про освіту та переносить з 2020 на 2023 рік перехід російськомовних 5-11 класів на навчання українською мовою. Проти цього законопроєкту свого часу виступило Міністерство освіти і науки, а також бюджетний комітет Ради і освітянська спільнота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-