Кабмін обмежить зарплати топчиновників - Прем'єр

Кабмін обмежить зарплати топчиновників - Прем'єр

Укрінформ
Кабінет міністрів на засіданні 29 квітня ухвалить рішення щодо обмеження зарплат топпосадовців і членів наглядових рад.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, відкриваючи засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу

"В умовах коронакризи, коли всі затягнули паски, ми не можемо допусти, щоб топпосадовці і члени наглядових рад отримували космічні зарплати і премії, ми сьогодні розглядатимемо обмеження таких зарплат і премій так само, як обмежили їх вже більшості людей, які пов'язані з державною службою, особливо керівників", - зазначив він.

Прем'єр-міністр додав, що Кабмін також розгляне питання про спрощення процедур для підтримки підприємців. "Уряд запропонує зміни, що дадуть змогу отримувати кредити в банках під державні гарантії", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Середня зарплата зросла - Держстат розповів, у кого і на скільки

Глава уряду зазначив: якщо підприємець не зможе показати дохід, бо не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти, гарантом виступить держава.

24 квітня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з 5 етапів. Глава уряду також поінформував, що стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворюваності.

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Читайте також: Премій у 400% більше не буде: Немчінов розповів про реформу зарплат держслужбовцям

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Станом на 9:00 29 квітня в Україні 9866 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 456 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-