Кулеба та генсек ОБСЄ разом відвідають Донбас

Кулеба та генсек ОБСЄ разом відвідають Донбас

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба разом із генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером відвідають Донбас після покращення ситуації з COVID-19.

Про це йшлося під час відеозустрічі перед відкриттям першого засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ під головуванням України, повідомляє пресслужба МЗС.

«Співрозмовники домовилися здійснити спільний візит на Донбас після поліпшення епідеміологічної ситуації», - йдеться у повідомленні.

Міністр наголосив, що російська агресія проти України та окупація Криму, що тривають, мають залишатися у центрі порядку денного ОБСЄ як найбільші загрози європейській безпеці.

Читайте також: "Не раз на рік, як Паска": Кулеба виступає за регулярні контакти глав МЗС "нормандської четвірки"

Кулеба та Гремінгер обговорили також проблемні аспекти діяльності СММ ОБСЄ в Україні. Співрозмовники були єдині в тому, що обмеження бойовиками перетину лінії зіткнення для патрулів СММ під приводом протидії пандемії COVID-19 значно звужують моніторингові можливості місії, порушують її мандат та ставлять під загрозу особисту безпеку спостерігачів.

Глава МЗС України подякував за допомогу ОБСЄ у зусиллях зі звільнення незаконно утримуваних осіб на Донбасі. Міністр закликав генерального секретаря ОБСЄ приділити особливу увагу становищу політв’язнів в тимчасово окупованому Криму та на території Російської Федерації та сприяти зусиллям з їхнього звільнення.

Читайте також: Відеоконференція глав МЗС країн "нормандської четвірки" відбудеться 30 квітня – Кулеба

«Ми не можемо забувати про наших людей, яких незаконно тримають за ґратами в окупованому Криму і на території Росії за сфабрикованими звинуваченнями. Їхні рідні та близькі розраховують на наші спільні зусилля в цій справі», - підкреслив Кулеба.

Він також ознайомив генсека ОБСЄ з пріоритетами головування України у Форумі з безпекового співробітництва та отримав запевнення, що Секретаріат надаватиме практичну підтримку їх реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-