Баканов і Венедіктова не прийшли на засідання ТСК у справі Гандзюк

Баканов і Венедіктова не прийшли на засідання ТСК у справі Гандзюк

Укрінформ
На засідання Тимчасової слідчої комісії ВР для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років очільники СБУ та ГПУ не прийшли.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, голова СБУ Іван Баканов та генпрокурор України Ірина Венедіктова відсутні на засіданні ТСК, яке відбувається в одному з київських кафе.

Сторони зібрались, щоб з’ясувати, коли будуть покарані замовники вбивства Катерини Гандзюк та в якому стані розслідування справ інших активістів.

На засідання були запрошені голова СБУ Іван Баканов, генпрокурор України Ірина Венедіктова, адвокат потерпілих у справі Катерини Гандзюк.

Читайте також: Батько Гандзюк вважає, що генпрокурор виконала вимогу адвокатів Мангера

Активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

Читайте також: Венедіктова прокоментувала акцію протесту біля її будинку

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані п'ятеро людей, а 12 листопада 2018 року стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але той вийшов під заставу у 2 млн 497 тис. 300 гривень.

Читайте також: СБУ завершила досудове розслідування у справі Гандзюк

6 червня 2019 року п’ятьох безпосередніх виконавців нападу були засуджені на строки від 3 до 6,5 років позбавлення волі.

Крім того, у січні цього року на території Болгарії затримали за організацію нападу на Гандзюк Олексія Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської облради.

16 березня Левіна екстрадували з Болгарії в Україну.

На думку слідчих, Левін є ключовою фігурою, яка пов'язує виконавців ("групу Торбіна") і замовників нападу на Гандзюк. Саме він підозрюється в організації цього злочину, підбурюванні до його виконання, наданні інформації, зокрема, щодо місця проживання Гандзюк.

У березні суд продовжив до 29 липня строк розслідування справи проти Левіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-