Волкер дав пораду Україні, аби змінити розрахунки Путіна

Волкер дав пораду Україні, аби змінити розрахунки Путіна

Укрінформ
Допоки президент РФ Володимир Путін вбачатиме в Україні слабку країну, він ніколи не відмовиться від агресивної політики для досягнення власних геополітичних цілей. Натомість, по-справжньому сильна Україна може змінити таке ставлення, адже ціна для Кремля за спробу її підкорення може стати надто високою.

Таке переконання у п’ятницю під час віртуальної конференції в рамках Київського Безпекового форуму висловив Курт Волкер - Надзвичайний і Повноважний Посол, Спеціальний представник уряду Сполучених Штатів з переговорів стосовно України у 2017-2019 роках, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Чи варто очікувати оптимістичних змін у позиції Путіна та у російській політиці? На мою думку, - ні, гадаю, що не варто. Росія нині дійсно опинилася в скрутному становищі, на яке варто зважати. Але на протилежній шальці терезів він (Путін) також бачить слабкість України. Він бачить, що США поза процесом, що Франція заграє з Росією, він бачить, що Німеччина відволікається на свої внутрішні політичні перетворення та зміни, а також звісно, що коронавірус впливає на всіх. Тож, я думаю, Путін почувається доволі комфортно", - зауважив американський дипломат.

Читайте також: Волкер пояснив, як голосування "банківського" закону вплине на майбутнє України

На його думку, призначення в РФ нового "куратора" щодо України Дмитра Козака нічого не змінить у позиції Росії, оскільки ані Козак, ані Сурков, який до цього намагався координувати цю тему, не приймають рішень. Тож президент РФ Путін буде продовжувати використання цілої архітектури з відколотих самопроголошених "республік" навколо Росії для того, щоб надалі дестабілізувати сусідів, стримувати їх від наближення або інтеграції із Заходом.  

"Я вважаю, що така стратегія (Росії) залишається незмінною… Путін бачить слабку Україну як можливість. Моя порада Україні буде прямо протилежною. Важливо, щоб Україна стала настільки сильною, наскільки можливо", - наголосив посол США.

Він підкреслив, що така сила України має спиратися на фінансову стабільність і верховенство права, аби іноземні інвестори почувалися впевнено, встановлення сильних показників економічного зростання і впровадження послідовних економічних реформ.

Читайте також: Економічний спад в Росії є можливістю припинити війну на Донбасі – Пайфер

"Якщо це відбудеться, Україна буде надзвичайно сильною. І саме у цьому я бачу реальну можливість змінити розрахунки Путіна. Доки він вважатиме, що йому вдасться малою ціною і надалі підривати Україну та її прагнення до тіснішої інтеграції з Європою, - він не зупиниться. А якщо він побачить, що такі спроби не дають результатів, і що Україна стає сильнішою попри все, тоді ціна, яку він мусить заплатити, стане більш очевидною. І тоді, ймовірно, може подумати, що воно того не вартує…. Ось до чого, на мою думку, має прагнути Україна", - сказав Курт Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-