Продаж

Продаж "Кузні на Рибальському": НАЗК перевіряє, чи був у Порошенка конфлікт інтересів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє відомості щодо можливого конфлікту інтересів у п'ятого Президента України Петра Порошенка в справі щодо продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"НАЗК здійснює постійний моніторинг високопосадовців щодо порушення норм законодавства про конфлікт інтересів. У тому числі такий моніторинг здійснюється і стосовно народного депутата, п’ятого Президента України Петра Порошенка", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у рамках цього моніторингу наразі триває перевірка інформації, яку надав позивач у справі, інформацію про яку 22 квітня поширив Окружний адміністративний суд міста Києва.

"12 березня 2020 року НАЗК отримало від позивача в справі повідомлення про корупційне правопорушення. У цьому повідомленні позивач робить припущення щодо можливого вчинення Петром Порошенком правопорушення щодо здійснення фіктивного продажу ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському", - повідомили в агентстві.

Читайте також: Податкова перевірка не знайшла порушень у продажу “Кузні на Рибальському” - адвокат Порошенка

Як зазначили у НАЗК, позивач стверджує, що фіктивний продаж "міг дозволити Порошенку отримувати неправомірну вигоду із закупівель у сфері оборони, оскільки, перебуваючи на посаді Президента України, він здійснював повноваження Головнокомандувача Збройних сил України".

"Оскільки вказана інформація не була підкріплена конкретними фактами або документальними свідченнями, у відповіді на повідомлення позивача НАЗК роз’яснила, що поданих ним даних недостатньо для вчинення дій з боку агентства", - зауважили у НАЗК.

Водночас в агентстві відзначили, що врахували надану позивачем інформацію, а тому в межах моніторингу здійснюється перевірка вказаних відомостей на достовірність.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо непроведення агентством перевірки та розслідування інформації про ймовірне вчинення Петром Порошенком корупційного правопорушення.

При цьому в ОАСК не повідомили, хто саме подав позов до суду.

Також суд залучив до участі у справі як третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватне акціонерне товариство «Завод «Кузня на Рибальському».

Підготовче засідання за згаданим позовом має відбутись 16 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-