Хомчак провів телефонну розмову з головою Військового комітету НАТО

Хомчак провів телефонну розмову з головою Військового комітету НАТО

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак провів телефонну розмову з головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем.

Про це у Facebook інформує Генштаб ЗСУ.

«Зокрема, генерал-полковник Руслан Хомчак та головний маршал авіації сер Стюарт Піч обговорили перенесення засідання Військового комітету НАТО у форматі з Україною у зв’язку з ситуацією боротьби з всесвітньою епідемією гострої респіраторної хвороби Covid-19», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у ході розмови Хомчак висловив надзвичайну зацікавленість української сторони у проведенні візиту Військового комітету НАТО в Україну та наголосив, що цей візит був би чудовою нагодою для союзників отримати оновлену інформацію про реформи в ЗСУ, безпекову ситуацію в Україні, а також наочно побачити роботу іноземних тренувальних місій у підготовці українських військовослужбовців.

Своєю чергою Піч під час обговорення актуальних питань поглиблення співробітництва з Україною шляхом пошуку нових способів взаємного військового діалогу наголосив на пріоритетності заходів на рівні як начальників генеральних штабів, так і військових представників.

Читайте також: Хомчак розповів, як розподілилися обов'язки між Міноборони та Генштабом

Головнокомандувач ЗСУ висловив вдячність за підтримку, зазначив важливість допомоги партнерів у боротьбі з пандемією коронавірусу та поінформував про початок роботи з членами НАТО щодо отримання необхідних товарів медичного призначення.

Під час розмови Хомчак також акцентував, що ЗСУ продовжують давати відсіч збройній агресії Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-