Разумков: Правки до

Разумков: Правки до "банківського" законопроєкту – затягування часу

Укрінформ
Кількість правок до другого читання законопроєкту №2571-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" спрямована не на те, щоб зробити закон кращим, а лише на затягування часу.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу 112, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні, поки що зарано говорити, як саме він буде розглядатися у Верховній Раді України. По-перше, я вважаю, що така кількість правок не спрямована на те, щоб зробити закон кращим, а більше направлено на те, щоб затягнути цей процес. На жаль, я вимушений про це говорити і це констатувати", - заявив Разумков.

Він також зазначив, що найближчим часом відбудеться засідання профільного комітету.

"Вони повинні звести в таблицю ці правки, підготувати цю таблицю для розгляду у Верховній Раді України, а вже коли і як ми будемо розглядати це питання, я думаю, ми трошки пізніше зможемо повернутися до відповіді на це запитання", - сказав Разумков.

Читайте також: Разумков підтвердив, що Рада позачергово збереться наприкінці тижня

Як повідомляв Укрінформ, на позачерговому засіданні 30 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д) і скоротила терміни підготовки його до другого читання.

Передбачається, що закон, зокрема, унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з держбюджету їхнім попереднім власникам.

Читайте також: Поляков пояснив, навіщо вніс 6 тисяч «банківських» поправок

Законопроєкт є однією з двох головних умов МВФ для отримання Україною допомоги. Друга умова - ухвалення законопроєкту про ринок землі.

Станом на 7 квітня до "банківського" законопроєкту під час його підготовки до другого читання було внесено понад 16 тисяч поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-