"Євросолідарність" вимагає провести позачергову Раду

Укрінформ
Партія "Європейська солідарність" вимагає провести позачергове засідання Верховної Ради для розгляду антикризових законопроєктів.

Про це повідомив народний депутат Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

"Європейська солідарність" закликає керівництво парламенту не усуватися від відповідальності за ситуацію в країні, вийти з глибокої політичної самоізоляції, згадати про те, що у нас парламентсько-президентська республіка. Слід відпрацювати питання підготовки позачергово засідання Верховної Ради, на якому вже цього тижня мають бути терміново вирішені нагальні для країни питання", - зазначив Ар'єв.

За його словами, необхідно усунути всі перешкоди для відновлення співпраці з міжнародними фінансовими структурами. Він зазначив, що насамперед має бути ухвалений в цілому закон про банки.

Читайте також: До "банківського" законопроєкту подали вже 13 тисяч правок

Ар'єв також підкреслив, що треба внести зміни до бюджету, "які реально підтримають людей та економіку через скорочення видатків на функціонування влади і правоохоронних органів".

"Слід зробити корективи у невмотивовані карантинні обмеження і штрафні санкції, як наприклад, штрафи у 17 тисяч гривень для пенсіонерів за неносіння масок в умовах, коли їх немає в аптеках, а ціна на них в інтернет-магазинах – просто захмарна. Потрібні рішення, які допоможуть привести норми карантину у відповідність до реалій України і обмежать тиск на права та свободи громадян. Ми вимагаємо від влади адекватних дій з протидії поширенню коронавірусу, а не показушних шоу. Боротися потрібно з вірусом, а не з людьми", - зазначив Ар'єв.

Читайте також: Посилення карантину в Україні оскаржують в суді

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 6 квітня посилюються вимоги до обмежувальних заходів у зв'язку з карантином. Зокрема, під час карантину діятиме заборона на: перебування в громадських місцях без маски чи респіратора; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; відвідування спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-