Україна готує вертоліт-реанімацію для допомоги італійцям - Аваков

Україна готує вертоліт-реанімацію для допомоги італійцям - Аваков

КАРАНТИН
Укрінформ
Крім 20 медиків, які відлетіли на допомогу колегам в Італію, Україна готує для відправки туди вертоліт-реанімацію та спеціальний вантаж дезінфікаційних засобів.

Про це сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

«Сьогодні ми літаком Нацгвардії Ан-74 відправляємо в регіон Марке 20 українських медиків. Для нас це важливий крок, правильно допомагати друзям в скрутні часи. Це вияв солідарності і конкретної допомоги. В Італії працюють багато українців, за неофіційними даними, близько 100 з них знаходяться в реанімаціях. Допомагаючи Італії, ми допоможемо собі. І дуже важливо – українські фахівці здобудуть безцінний досвід лікування коронавірусу», - сказав Аваков.

Очільник МВС також зазначив, що за два дні в Італію буде направлена гуманітарна допомога.

«Це будуть спеціальні спиртові дезінфектори, оскільки наших запасів достатньо, щоб наповнити внутрішній ринок та можемо передавати партнерам в Європі. Ми готуємо ще вертоліт-реанімацію, він також вилетить на допомогу італійцям. Ми розраховуємо, що ці місії триватимуть два тижні, наші медики повернуться, пройдуть всі процедури безпеки та будуть передавати досвід», - додав Аваков.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що медики, які відправляються в Італію, забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту.

«Ми будемо постійно тримати зв’язок з нашими лікарями в Італії, щоб всі напрацювання, які є в лікуванні цієї хвороби, ми могли використовувати в Україні. В Італію полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медичні сестри, тобто всі ті, хто займається лікуванням цієї хвороби», - сказав Степанов.

Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа висловив подяку Президенту України Володимиру Зеленському, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та міністру охорони здоров’я Максиму Степанову за таку необхідну італійським лікарям допомогу та підтримку.

Читайте також: Зеленський доручив відправити лікарів та медичний спирт в Італію

«Українські медики, які будуть 14 днів працювати, допомагати італійським лікарям та отримувати досвід, який вони зможуть використовувати далі. Цей внесок італійська сторона дуже цінує», - зазначив Давіде Ла Чечіліа.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці.

Сьогодні до Італії вилетіли 20 лікарів - з системи МОЗ та МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-