“Слуга народу” вимагає неупередженого розслідування справи Лероса

“Слуга народу” вимагає неупередженого розслідування справи Лероса

Заява
Укрінформ
Фракція політичної партії «Слуга Народу» вимагає неупередженого розслідування справи щодо відео, на яких брат глави Офісу Президента Андрія Єрмака Денис Єрмак обговорює зі співрозмовниками нібито питання призначення на державні посади.

Про це йдеться у заяві фракції у Facebook.

«Ми закликаємо правоохоронні та антикорупційні органи України провести ретельне розслідування, яке має встановити, чи були факти корупції, а якщо були, то якої шкоди і які саме особи завдали державі. Слідство має також встановити, хто здійснював записи та які мотиви були в цих людей», - йдеться у заяві.

Політична сила наголошує на неприпустимості будь-якого тиску під час слідства на учасників цієї ситуації з боку правоохоронних та антикорупційних органів, посадових осіб органів державної влади.

«Слідство має бути об’єктивним, неупередженим і повинне надати остаточні відповіді на питання, які сьогодні є у народних депутатів, громадськості та всього українського народу. У разі встановлення факту корупційних діянь або інших злочинів, всі винні мають бути покарані відповідно до закону, незалежно від звань, посад, родинних зв’язків та наближеності до влади», - зазначається у заяві.

Як повідомлялося, 29 березня народний депутат Гео Лерос (фракція "Слуги народу") опублікував у Facebook кілька відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака обговорює зі співрозмовниками нібито питання призначення на державні посади.

Читайте також: "Плівки Єрмака": Лерос у п'ятницю йде на допит у ДБР

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак звернувся у зв’язку із оприлюдненим відео з його братом Денисом до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань, оскільки, за його словами, йдеться про сплановану акцію і питання національної безпеки.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький порушив кримінальну справу за зверненням народного депутата Гео Лероса щодо отримання хабарів під час призначення на державні посади.

ДБР порушило кримінальну справу за заявою Єрмака щодо поширення матеріалів про нібито продаж державних посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-