Весняну сесію Парламентської асамблеї НАТО у Києві перенесли через коронавірус

Весняну сесію Парламентської асамблеї НАТО у Києві перенесли через коронавірус

Ексклюзив
Укрінформ
Весняну сесію Парламентської асамблеї НАТО, яка мала відбутися 22-25 травня у Києві, перенесено на пізніший час у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Про це у коментарі Укрінформу 2 квітня повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Після першого січневого засідання Оргкомітету з підготовки та проведення весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО роботу було продовжено у робочій групі, проте у зв’язку з поширенням коронавірусу ми почали отримувати сигнали від Міжнародного секретаріату Парламентської асамблеї НАТО, що не всі країни готові направити свої делегації на весняну сесію. А нещодавно Міжнародний секретаріат ПА НАТО повідомив про рішення перенести її на пізніший час», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Голова комітету запевнила, що перенесення весняної сесії ПА НАТО не означає, що вона взагалі не відбудеться у Києві. Водночас народний депутат не змогла спрогнозувати, коли цей захід може бути проведено в нашій країні.

Климпуш-Цинцадзе пояснила, що осінні сесії Парламентська асамблея НАТО завжди проводить тільки в країнах-членах Альянсу, а проведення весняних можливе і в країнах-партнерах.

За словами голови парламентського комітету, Міжнародний секретаріат ПА НАТО наразі поводить перемовини з країнами-членами, щоб або зібратися на весняну сесію в Києві пізніше цього року, або домовитися на користь України з країнами, в яких вона мала відбутися у наступні роки.

«Але сесія Парламентської асамблеї НАТО В Києві обов’язково відбудеться», - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Столтенберг розповів про внесок НАТО у боротьбу з пандемією

Як повідомлялося, у квітні 2017 року Парламентська асамблея Північноатлантичного договору підтримала ініціативу Верховної Ради щодо проведення в Україні весняної сесії Асамблеї у Києві 22-25 травня 2020 року.

25 квітня 2019 року Верховна Рада ухвалила постанову «Про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору» та створила Організаційний комітет з підготовки проведення сесії.

20 січня Оргкомітет провів перше засідання, на якому було затверджено його персональний склад, утворено робочу групу у складі народних депутатів, працівників Апарату Верховної Ради, Секретаріату Кабінету міністрів та центральних органів виконавчої влади та затверджено План заходів з підготовки та проведення весняної сесії ПА НАТО.

Планувалося, що сесія Парламентської асамблеї НАТО складатиметься з низки заходів, зокрема пленарного засідання, засідання комітетів, протокольних заходів, ознайомчих візитів тощо. Очікувалося прибуття на неї понад 600 іноземних гостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-