Сьогодні може відбутися третя позачергова Рада - чекають на звернення Зеленського

Сьогодні може відбутися третя позачергова Рада - чекають на звернення Зеленського

Укрінформ
Верховна Рада чекає на звернення Президента Володимира Зеленського щодо проведення третього позачергового засідання у понеділок, 30 березня.

Воно може зібратися задля розгляду законопроєктів №3260 «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» і №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». Про це поінформував перший заступник голови фракції партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко 30 березня під час брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За результатами цього комітету (з питань фінансів, податкової та митної політики – ред.) ми очікуємо сьогодні звернення від Президента України щодо третьої позачергової сесії на сьогоднішній день. Будемо дивитися, як будуть розгортатися події. Звісно, нам би хотілося у першому читанні проголосувати цей закон, хотілося б і в цілому, але хоча б перше читання, бо є певна процедура, регламент… І закон про обіг сільськогосподарських земель, він може вноситися в позачергову сесію абсолютно без жодних застережень, тому що він є в розгляді на черговій сесії, і може бути перенесений його розгляд на позачергову сесію», – зазначив Корнієнко у відповідь на запитання, коли може відбутися ще одне позачергове засідання ВР щодо продовження розгляду законопроєкту про ринок землі №2178-10 і законопроєкту про банки №3260.

За його словами, зараз - питання виживання країни, а тому важливим є той макрофінансовий ресурс, який Україні може надати Міжнародний валютний фонд і решта інституцій.

Читайте також: Комітет Ради підтримав "банківський" законопроєкт – депутат

«До допомоги МВФ прив’язані дуже багато позицій: це і близько мільярда від Євросоюзу, це близько мільярда від Світового банку, це приватні кредити. І дійсно, Президент говорив у своєму зверненні вчора, що йдеться про близько 10 млрд дол. США, які на відміну від традиційних кредитів, які нам виділялися, йдуть не на укріплення потенціалу Національного банку, на золотовалютні резерви, а йдуть напряму в бюджет. Це те, що дійсно зараз треба нашому державному бюджету. Тому що через карантин у нас скорочуються доходи, збільшуються видатки, у нас дефіцит збільшується, і нам треба його звідкись поповнювати. Тому ми сподіваємося, що наші колеги проявлять свідомість щодо правок і ми зможемо також проголосувати закон про обіг сільськогосподарських земель», – наголосив він.

Читайте також: Сьогодні пройдуть дві позачергові Ради

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт про банки в редакції, запропонованій урядом. Законопроєкт передбачає заборону на скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення їх попереднім власникам.

Верховна Рада 6 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроєкту №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

Напередодні Зеленський закликав Раду невідкладно ухвалити два закони, необхідні для отримання Україною допомоги від міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-