Кулеба: Недопущення зняття санкцій з Росії через коронавірус - пріоритет МЗС

Кулеба: Недопущення зняття санкцій з Росії через коронавірус - пріоритет МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вважає наразі одним з пріоритетів протидію спробам Росії зняти або послабити санкції під приводом поширення коронавірусу.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу 30 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу запевнити, що це питання (недопущення зняття санкцій з РФ під приводом коронавірусу. – ред.) є моїм особистим абсолютним пріоритетом, а також пріоритетом Міністерства закордонних справ", - сказав Кулеба.

Він зазначив, що в МЗС бачать, як Росія поступово розгортає планову роботу з метою послаблення або навіть зняття санкцій начебто з гуманітарних причин у зв’язку з епідемією коронавірусу.

"Ця робота Російською Федерацією ведеться на рівні двосторонніх відносин з певними країнами, а також на базі ООН, де РФ просуває відповідний проєкт резолюції на Генасамблеї ООН", - констатував Кулеба.

У цьому контексті він поінформував, що МЗС розгорнуло свою планову роботу із запобігання розвитку такого сценарію.

За словами Кулеби, минулого тижня він обговорював питання неприпустимосте зняття санкцій з Росії під приводом коронавірусу з багатьма зарубіжними колегами.

Читайте також: Росія, як і шість років тому, порушує норми міжнародного права - МЗС

"Позиція МЗС дуже чітка – санкції були запроваджені у зв’язку з російською агресією проти нашої держави і їх послаблення або зняття має бути прив’язане виключно до прогресу у припинені агресії та деокупації Криму і ОРДЛО", - наголосив він.

Читайте також: Денісова просить міжнародні організації перевірити ситуацію в ОРДЛО та Криму

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 30 березня офіційно підтверджено 480 випадків зараження коронавірусом, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 62 нових випадки. У світі, за даними Worldmeter, станом на ранок 30 березня зафіксовано 722 202 випадки коронавірусу, 151 766 людей одужали, 33 976 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-