У Раді зареєстрували законопроєкт про соціальні та економічні гарантії

У Раді зареєстрували законопроєкт про соціальні та економічні гарантії

КАРАНТИН
Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з коронавірусом.

Відповідний законопроєкт № 3275 зареєстрований на сайті Верховної Ради.

Документом, внесеним рядом народних депутатів, пропонується надання додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєктом пропонується запровадження підтримки для працівників та роботодавців в умовах поширення коронавірусу COVID-19; розширення підстав для продовження процесуальних строків встановлених судом або законом; забезпечення виконання судових рішень; запровадження відповідальності за вчинення суспільно небезпечних діянь в умовах поширення коронавірусу COVID-19.

Окрім того, передбачається запровадження тимчасового спрощення виробництва продукції, необхідної для протидії поширенню коронавірусу COVID-19, та спрощення процедури її закупівлі; забезпечення здійснення виплати соціальної допомоги, продовження строку звернення по соціальну допомогу та строків виплат соціальної допомоги, а також - відтермінування подання звітів, статистичної інформації до контролюючих органів.

Законопроєктом пропонується внесення змін до низки законодавчих та кодифікованих актів.

Читайте також: У Раду внесли законопроєкт про ліки проти Covid-19

У пояснювальній записці наголошується, що ухвалення законопроєкту «дозволить забезпечити вжиття необхідних заходів для підтримки сфер життєдіяльності людини і громадянина та забезпечення належного виконання функцій держави, нейтралізації негативних наслідків зниження ділової та економічної активності в Україні та світі, які пов’язані із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19».

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 30 березня офіційно підтверджено 480 випадків зараження коронавірусом, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 62 нових випадки. У світі, за даними Worldmeter, станом на ранок 30 березня зафіксовано 722 202 випадків коронавірусу, 151 766 людей одужали, 33 976 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-