Кабмін хоче скоротити видатки на місцеві вибори з 2 мільярдів до 1 мільйона – депутат

Кабмін хоче скоротити видатки на місцеві вибори з 2 мільярдів до 1 мільйона – депутат

Укрінформ
Кабінет Міністрів планує зменшити фінансування видатків на місцеві вибори з 2,1 млрд гривень до 1,2 млн гривень.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Facebook.

Згідно з опублікованими даними уряд планує передбачити на фінансування за статтею Держбюджету "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" 1 млн 291 тисячу 900 гривень, зауважив депутат.

Також, за інформацією Гончаренка, планується зменшити фінансування Центральної виборчої комісії з 833 млн 649 тисяч 200 гривень до 778 млн 909 тисяч 300 гривень. У програмі фінансування ЦВК, зокрема, зменшується обсяг коштів, виділених за статтею "Проведення виборів народних депутатів України" з 59 млн 539 тисяч гривень до 10 млн 641 тисячі 200 гривень.

Читайте також: Кабмін пропонує не виділяти кошти на розвиток громад - депутат

Як повідомлялося, у затвердженому парламентом законі про Державний бюджет на 2020 рік видатки на проведення місцевих виборів становили 2 млрд 154 млн 988 гривень.

Відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Таким чином, чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Згідно з чинним законодавством Верховна Рада призначає чергові місцеві вибори не пізніше ніж за 90 днів до дня виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-